Tuin met kippengang

Klant
Hermans
Plaats
Hasselt
Datum
29/12/2018
Info
12 are, 1,36 m hoogteverschil

De voortuin is zeer functioneel benaderd omdat de oppervlakte beperkt was en er 2 wagens op eigen terrein geparkeerd moesten worden.

 

Eén wagen wordt geparkeerd onder een afdak die gecombineerd wordt met een tuinberging. da 2 dakstructuren worden van elkaar losgekoppeld om het hoogteverschil (dat voornamelijk langs de woning situeert) op te vangen.

 

De andere wagen staat links in de voortuin achter de haag (een haag gekoppeld aan de brievenbus)

 

De functionele verharding in de tuin zal vertaald worden in een gesloten materiaal met grote afmetingen (min 100×100 cm). De extra verharding die nodig is voor de wagen zal voorzien worden van een waterpassende of halfopen materiaal.

In de achtertuin wordt er aan het bestaande terras (+0 m) een lounge terras gebouwd (-1,36 m). 2 Identiteiten maar toch kort bij elkaar. En in de achtertuin onder de grote treurwilg wordt een schaduwterras voorzien met een open vuur.

 

De ‘kippenren’ heeft in deze tuin een apart verhaal gekregen. Om de locatie van het kippenhok optimaal te situeren hebben we geopteerd om dit hok zo dicht mogelijk bij de woning te plaatsen (lekker makkelijk om de kippen ‘s avonds op te sluiten). Door een ‘kippengang’ te trekken langs de perceelsgrens en de kippenren achteraan in de tuin te plaatsen, is er genoeg ruimte voor de kippen.

 

Door de oriëntatie van de tuin en het hoger liggende gelijkvloerse verdiep (+terras) was de plaatsing van de moestuin evident. Omdat de moestuin (met kruidenbakken) zo dicht bij de keuken ligt zal deze ook optimaal benut worden. In de winter als de moestuin er verlaten bij ligt zie je deze niet liggen vanuit de woning. Win-Win situatie!

Wat is ECO? in dit project:
– Waterdoorlatende verharding,
– Integratie van 4 nieuwe bomen,
– Bijen- en vlinderbloemen (plantsysteem op maat),
– LED-verlichting,
Kippenwiede,
– Kompostbakken,
– Moestuin,
– Groen dak.

© Ecoland+dsgn 2020 | EXPLICIET