Speelse tuin aan strakke woning

Klant
Fam Knops
Plaats
Oplabeek
Datum
20/03/2018
Info

In de voortuin van deze nieuwbouw hebben we gekozen om te werken met statische elementen die een rechtlijnige structuur terug brengen. Met deze elementen willen we de architecturale vormgeving van de woning terug brengen in de tuin. In combinatie met XXL-betondallen wordt de minimalistische lijnbeving doorgetrokken tot op de straat.

De plantvakken kennen een meer natuurlijke invulling. Deze staan in contrast met de strakke lijnbeving van de woning. Dit zegt ervoor de het een fleurig en harmonische geheel wordt.

Ook worden er in de tuin enkele solitaire bomen geïntegreerd voor extra geborgenheid, gezelligheid en schaduw.

Voor de achtertuin is er een plan opgemaakt voor aanleg in fases. Zo wordt er in de eerste fase het terras, tuinberging en kippenweide voorzien in combinatie met enkele haagstructuren en hoogstambomen. Door de aanplanting van de vaste structuren krijgen deze voorsprong en kunnen ze groeien naar de 2 de aanlegfase.

Door te werken met de XXL-betondallen kan er in de 2 de fase geschoven worden met de bestaande berharding. Deze kan makkelijk opgenomen worden en terug geplaatst (alles zonder te beschadigen en extra aankoop van materialen).

In de 2 de fase wordt centraal in de tuin een zwemvijver aangelegd met zonneterras. (het terras wordt verder uitgebreid met dezelfde XXL-betondallen)

┬ę Ecoland+dsgn 2019 | EXPLICIET