Natuurlijke tuin met zwembad

Klant
Van Meer
Plaats
Lanaken
Datum
02/01/2019
Info

Wat er zeker noodzakelijk was voor het gezin Van Meer, was een grote tuinberging, een tuintrap, een zwembad en een tuin waar in gespeeld kan worden door de 4 kids.

 

De zoektocht naar een leuk lijnenspel voor een overbluffend uitzicht vanuit de leefruimte en een onderhoudsvriendelijke tuin is het extra wat wij hebben aangeboden.

Doordat de voordeur verplaatst is naar de nieuwe woonuitbreiding (meer naar achter) kregen we de opportuniteit om de voortuin een stuk uit te breiden. het spelen met plantvakken , meerstemmige bomen en verharding zorgde ervoor dat de voordeur meer verborgen ligt van de straat.

 

Geen rechtstreeks contact met de voordeur zorgt voor een leuke beleving.

Eenmaal voorbij de tuinberging en tuinpoortje belanden we in een bloemenweelde. Het pad brengt ons rechtstreeks tot aan de hellende metaalstructuur die een weg tussen de bloemen baant tot aan de achterdeur. De structuur gaat parallel met de speelse trap. De trap is zo uitgewerkt dat deze op zijn beurt uitgelijnd is met het westelijk georiënteerd zwembad dat vooraan in de achtertuin georiënteerd is.

 

Aansluitende aan het zwembad is een groot, multifunctioneel terras geplaatst dat kan omgetoverd worden tot speelzone voor de kinderen met een basketbalring en schuifaf in het water.

 

De gelaagdheid van beplanting zorgt ervoor dat er op een natuurlijke manier een buffering gebeurd naar de achterburen. (dus geen hagen die moeten geschoren worden)

© Ecoland+dsgn 2019 | EXPLICIET