Natuurlijke tuin met zwemvijver, speelse trap en terras

17 juni 2020

De familie Van Moer wilde graag een tuin met een grote tuinberging, een tuintrap en een zwemvijver. En liefst ook voldoende speelruimte voor hun vier kinderen. Wij vulden hun wensen in en gaven het geheel een extra touch door te zoeken naar een leuk lijnenspel en een verbluffend uitzicht vanuit de leefruimte.

Functionele voortuin

Omdat de voordeur recent verplaatst was naar de nieuwe woonuitbreiding achteraan, kregen wij de kans om de voortuin een stuk uit te breiden. Wij kozen ervoor om met weelderige plantvakken, meerstammige bomen en verharding het huis in te kleden. En creëerden er op die manier een leuke beleving.

Tuinberging met groendak

Zes gezinsleden met elk een liefde voor fietsen: dan mocht ook een ruime tuinberging niet in het ontwerp ontbreken. Wij creëerden een harmonie tussen het lijnenspel van de bergruimte en dat van het nieuwbouwgedeelte. En kozen – net zoals bij de nieuwbouw – voor een ecologisch groendak.

Speelse tuintrap

Voorbij het tuinpoortje en de berging ontwierpen we een pad met een kleurrijke bloemenweelde aan weerszijden. Dat pad brengt ons tot aan de betonnen trap die zich een weg baant naar de achterdeur in de hogergelegen nieuwbouw. Wij maakten ‘m volledig op maat om het zwevende verhaal van de nieuwbouw te accentueren.

De trap combineerden we daarnaast met een hellende metaalstructuur, om de nieuwbouw ook voor minder mobiele mensen toegankelijk te maken. Onder de structuur plaatsen we weelderige beplanting, om ook hier weer het zwevende karakter van de nieuwbouw te accentueren. En om de structuur volledig in het tuinontwerp te laten opgaan.

Focus op beleving

Omdat beleving in deze tuin erg belangrijk was, kozen we voor een rijkelijke beplanting met een gevarieerd kleurenspel. Die beplanting plaatsten we bovendien zo kort mogelijk bij de woonst, zodat de tuin als het ware de woning wordt ingetrokken. En de familie de beweging in de tuin kan blijven zien, zelfs wanneer ze in de zetel zitten of aan het koken zijn.

 

Daarnaast probeerden we ook zoveel mogelijk belevingswaarde voor de kinderen te creëren door een parcours van beplanting rondom de trap te maken. En door de tuin achteraan meer open te trekken en een grasveld te voorzien waar ze naar hartenlust kunnen spelen.

 

Zonneterras aan de zwemvijver

Omdat een zeskoppig gezin proportioneel gezien ook een groter terras nodig heeft, besloten wij om het meer naar achter te plaatsen. Zodat er niets van beleving en uitzicht verloren gaat. En de familie vanuit de leefruimte niet uitkijkt op verharding. Om het uitzicht extra kracht bij te zetten, besloten we ook om de zwemvijver meer naar voren te halen.

Jouw persoonlijk tuinontwerp?

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we bekijken graag samen hoe we jouw droomtuin kunnen realiseren. Of bereken hier alvast de prijs van jouw tuinontwerp.

© Ecoland+dsgn 2020 | EXPLICIET